2014 – Годината на Коня

Според китайския зодиак, 2014 г. е годината на Коня, започва на 31 януари и приключва на 18 февруари 2015 година. Конят е седмият знак на китайския зодиак, който се състои от 12 животински знака. В китайската култура, конят е символ на благородство, стил, бързина и постоянство. 2014 обещава да е доста наситена с емоции, приключения и романтика за тези, които търсят J  Най-добрия начин да привлечем всички положителни енергии на тази година е да поставим красиви изображения на коне у  дома или офиса.  При избора им е важно да следваме вътрешното ни усещане и да избираме тези, които резонират най-силно с нас и предизвикват хубави емоции.

Годината на Дървения Кон е втората от трите „Огнени“ години които започнаха от тази година на Змията. Това са години, когато Огнената енергия е в най-високата си степен, тласкайки  родените в годините на Змията и Коня ( и двата знака  с огнен елемент)  под светлините на прожекторите.  Най-смелите и решителните ще се радват на огромен успех.

 

Силата  на огнената енергия обаче е краткотрайна,  Огъня се разпалва бързо и яростно, но лесно се изразходва. А годината на Коня ще е дори още по-наситена на Огнена енергия! Характеристиките на тази година според годишната диаграма са  Ян Огън върху Ян Дърво и   според цикъла на взаимодействие между елементите Дървото създава Огъня,  а това ще доведе до  излишък от огнена енергия и следователно дисбаланс. Но има нещо, което не е  много известно и именно , че когато има такава ситуация, тогава вместо да потискаме огнената енергия, ние трябва да възприемем стратегията на т.н. „ движение по течението“ и да приветстваме присъствието на елемента Огън в живота ни. Затова носенето на червен цвят ще е добре за всички ни както и светлина, много светлина! Червено в декора на дома и особено за родените през зимните месеци е препоръчително, за да генерират колкото се може повече Ян енергия за добър късмет и успех. Китайците например носят червено през първите 15 дни от Китайската Нова година или по време на сватба!
 
В диаграмата на годината имаме  4 Ян Огъня, 3 пъти Дърво 2 от които Ян и един Ин Метал. Елементите Земя и Вода липсват.  Това взаимодействие между елементите показва недоразумения, проблемни взаимоотношения и повишена агресивност.  Ще станем свидетели на яростни темпераменти , безкомпромисни поведения и ще се нуждаем от дипломати, световни лидери, които да са родени в годините на Заека, Овцата и Прасето, те биха могли успешно да се справят и овладеят тези енергии, с които останалите знаци  не биха могли да се справят.

 

На практика, ако искате да внесете спокойствие в семейството, поставете снимки на кучета или зайчета, а още по-добре е ако са истински, но само ако можете да се грижите за тях правилно, така, че те да растат здрави и щастливи.  Ако имате приятели или роднини, родени в годината на Кучето и Заека, самото присъствие на тези хора може да повлияе успокояващо и да намали агресивното поведение.

 

Хората с малко Огън в личната диаграма и тези с повече Земя в лината диаграма ще имат успешна година. Искам да отбележа, че въпреки липсата на елемента Вода, тази година няма нужда да активираме този елемент, тъй като това още повече ще засили дървото, а то от своя страна ще засили и без това преобладаващия огнен елемент. Затова тези, които имат повече вода в личните диаграми ще усетят годината трудна, освен ако имат слаб или липсващ елемен огън.

 

За разлика от водата, за всички ни ще е особено благоприятно да внесем елемента Земя около себе си. Тази година звездата на любовта и академичния успех владее центъра, а енергията от центъра се разпростира навсякъде и повлиява на всеки. За необвързаните това може да донесе така желаната романтика, но на семейните може да създаде и предпоставки за извънбрачни  връзки.

 

Присъствието на елемента Земя ще е много благоприятно за всички ни. Елемента Земя се характеризира с квадратните форми, с цветовете от жълто-бежовата гама, с кристалите и керамичните предмети. Тази година можем да се насладим на красотата на скъпоценните и полускъпоценните камъни – нефрит, кехлибар, цитрин, амбър, диамант … колкото по-цветни, толкова по-добре, тъй като камъните ще спомогнат за балансиране на енергиите и ще въздействат позитивно и защитно. Поставени в центъра на дома или офиса, кристалните сфери въздействат изключително благоприятно и успокояващо.

 

Повече за прогнозите за всеки астрологичен знак очаквайте в следващите ни публикации.

  • 5 elements balls
  • horse2
  • horse3
  • horse4
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Download Premium WordPress Themes | Thanks to wordpress 4 themes, All Premium Themes and Best Free WordPress Themes